Reštaurácia na žilinskom sídlisku Solinky je mimo centra mesta, či hlavných ťahov. Čo je na nej zvláštne je to, že funguje na objednávky a miesto si treba vopred rezervovať.
Samozrejmosťou je najvyššia kvalita surovín – tie sčasti, najmä bylinky, sami pestujú, sčasti kupujú od ľudí a dodávateľov z okolia, pre niektoré chodia do Rakúska a niektoré do Žiliny merajú cestu až z Francúzska.
Peter Ďurčo vyštudoval hotelovú akadémiu v Žiline. Po úspešnom ukončení pracoval v hoteli Slovakia. Neskôr sa stal majstrom odborného výcviku kuchárov. V roku 1992 začal pracovať v zahraničí-najskôr to bolo Grécko potom Rakúsko. V roku 1996 otvára na Slovensku svoju prvú reštauráciu na Bytčianskom zámku, ktorú prevádzkoval 12 rokov. Peter Ďurčo hľadá ďalšie možnosti vzdelávania v gastronómii a stáva sa členom Gourmet klubu. Jeho novou víziou je otvoriť reštauráciu, kde sa on stáva hostiteľom pre svojich hostí.
V roku 2008 sa vízia stáva skutočnosťou, otvorí v Žiline Top restaurant, kde je majiteľom, šéfkuchárom a hostiteľom.
Viac info na: www.toprestaurant.sk
autor: redakcia