liptovska galeriaLiptovská galéria Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši opäť otvára svoje brány. Od 6. mája 2020 bude po takmer dvoch mesiacoch znovu otvorená.

Liptovská galéria Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši prichádza s potešujúcou správou - od 6. mája 2020 je opäť otvorená v zaužívaných návštevných hodinách od utorka do soboty, medzi 10.00 a 17.00 hod.

Galéria v minulosti urobila maximum odborných krokov potrebných na to, aby si návštevníci plne užili výstavy a expozície. V posledných dňoch sa k nim doplnili aj hygienické a logistické opatrenia, takže návšteva bude bezpečná a bez obáv.

Pôvodne sa v tomto období malo osláviť 65. výročie založenia, kvôli aktuálnej situácii je však najväčšou udalosťou sezóny aktuálne (znovu-)otvorenie galérie

"Plánovali sme pôvodne s veľkou vervou začiatkom leta osláviť 65. výročie založenia našej galérie. Napokon sa vinou aktuálnych okolností ohľadom pandémie stalo, že najväčšou udalosťou sezóny je aktuálne (znovu-)otvorenie galérie ako takej. Tešíme sa preto na vás tak, akoby ste ku nám dnes prichádzali po prvý raz!" hovorí Richard Gregor, riaditeľ Liptovskej galérie.


Aktuálne výstavy

  • A.P.Weisz-Kubínčan - Umelcova ťažká batožina
    28.2. - do odvolania
    Veľká výstavná sieň LGPMB
    kurátorky: Lucia G. Stach a Alexandra Homoľová
  • Viktória Lengyelová - Transcend the Spectacle
    29.1. - do odvolania
    Malá výstavná sieň LGPMB
    kurátor: Richard Gregor
  • Kaligrafia = krasopis
    11.3. - do odvolania
    Galéria Kolomana Sokola

autor: redakcia
foto: Liptovská galéria