pasekanie strecno pozvankaPozývame vás v sobotu 28.8.2021 do stredovekej dediny Paseka pod hradom Strečno na 5. ročník podujatia Pasekanie. Uvidíte ako vyzeral život v stredoveku.

Skupina oživenej histórie Utgardar, Považské múzeum v Žiline a IPV Žilina, Vás v sobotu 28.8.2021 pozývajú do stredovekej dediny Paseka pod hradom Strečno, kde sa uskutoční 5. ročník podujatia Pasekanie. 150 reenactorov Vám ukáže, ako sa žilo a bojovalo v období včasného stredoveku. Tešiť sa môžete na historický tábor, dobové remeslá, bojové hry a turnaje, veľkú bitku a dobovú hudbu v podaní skupín Gjoll (SK), JAR (PL) a Strigôň (SK).

VSTUPNÉ

  • Deti: 3,- €
  • Dospelí: 6,- €

Platba možná iba v hotovosti!

pasekanie strecno pozvanka

UPOZORNENIE
Podujatie sa uskutoční v súlade s epidemiologickými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia, platnými v čase konania podujatia.

Vstup a výstup do areálu stredovekej dediny Paseka bude dňa 28.8.2021 z dôvodu konania podujatia Pasekanie 2021 možný iba vstupom z ul. Hradná, ktorá vedie k hradu. Schodisko z parkoviska bude uzatvorené.

Vstup bude v zmysle platného covid automatu v režime “základ”, t. z. že bude povolený vstup všetkým osobám bez kontroly dokladu o očkovaní, dokladu o absolvovaní testovania a dokladu o prekonaní COVID-19.

Sektor podujatia Pasekanie 2021 je vymedzený areálom stredovekej dediny Paseka v exteriéri, ktorého rozloha je 5000 m².

V sektore sa v jednej chvíli môže nachádzať najviac 1000 osôb (150 účinkujúcich a 850 návštevníkov). Ospravedlňujeme sa, ale v prípade dosiahnutia uvedeného počtu nebude vstup ďalším návštevníkom umožnený.

Nakoľko je organizátor povinný byť schopný v každej chvíli preukázať počet osôb v sektore Vás žiadame, aby ste boli pri kontrolovanom vstupe trpezliví, disciplinovaní a za každých okolností sa riadili pokynmi organizátora.